• EN
  • RO
  • IT
ziuadevest

Ziua de Vest: „EUROCCOPER – Un exemplu de excelenta care sfideaza criza”

Articol ZIUA DE VEST (28 ianuarie 2014)

Societatea Euroccoper, înfiinţată în 1994, cu un capital social de 370.000 euro, este una dintre puţinele societăţi cu capital privat, prezente de peste 20 ani în zona Timisoara. A primit recunoaştere din partea instituţiilor, astfel, în 2001, Euroccoper a ocupat prima poziţie în topul firmelor din Timiş, premiul fiind înmânat direct de către reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara.

În 2013, cifra de afaceri a fost de 4.600.000 euro în servicii, ceea ce înseamnă <40% din cifra de afaceri pe 2012, o performanţă extraordinară având în vedere dificila criză financiară cu care ne confruntăm. “Nu livrăm doar simple pachete, ci ne gândim la ceea ce reprezintă acestea pentru cei care le aşteaptă: emoţii, bucurie şi uneori chiar sănătate”, declară Aldo Roccon, fondator Euroccoper. Societatea acoperă toate fazele procesului de expediţie şi transport de mărfuri: de la preluarea comenzii până la livrare, trecând prin faze precum preluare, consolidare, documentare, descărcare, gestiunea certificărilor, selecţionarea celui mai bun transportator şi un sistem de urmărire a expediţiilor, care poate fi selecţionat în funcţie de necesităţile clienţilor. Succesul activităţii acestei societăţi este rezultatul colaborărilor de peste douăzeci de ani, unul dintre pilaştrii societăţii.

Structura sa este aceasta: 32 angajaţi în vamă, 4 angajaţi în transporturi, 19 angajaţi în logistică, 5 angajaţi în distribuţie, 2 angajaţi în sectorul comercial, 14 angajaţi în administraţie şi management. “Mulţumită acestui patrimoniu uman şi profesional, putem afirmă astăzi că Euroccoper scurtează distanţele pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor”, conchide Aldo Roccon, fondatorul acestui grup. (www.euroccoper.ro )

Euroccoper este unul dintre membri fondatori ai reţelei Pall-Ex, care se ocupă de distribuţia de mărfuri paletizate. Reţeaua Pall-Ex a fost înfiinţată în 1996 în Marea Britanie şi este prezentă în România din decembrie 2011. Euroccoper oferă spaţii modern pentru depozitarea la temperature controlată, în conformitate cu toate standardele europene şi autorizate de biroul de schimburi intercomunitare de mărfuri de origine animală. Are certificarea ISO 22000 pentru controlul calităţii şi siguranţei produselor alimentare şi utilizeaza metode HACCP, care identifică riscurile care pot afecta lanţul de aprovizionare, pentru a evita contaminarea  produselor sau expirarea lor înainte de termen.

ZIUA DE VEST