• EN
  • RO
  • IT
curierul-national

Curierul National: „Afacerile Euroccoper au crescut cu 40%, în 2013”

Articol Curierul National (24.01.2014)

Compania a înregistra o cifră de afaceri de 4,6 milioane de euro

 Euroccoper, companie cu activităţi în domeniul transporturilor internaţionale şi comisionări vamale, a înregistrat anul trecut un avans consistent în pofida crizei financiare, se arată într-un comunicat al companiei. „În 2013, cifra de afaceri a fost de 4,6 milioane de euro în servicii, ceea ce înseamnă un avans de 40% faţă de cifra de afaceri din 2012, o performanţă extraordinară având în vedere dificila criză financiară cu care ne confruntăm”, afirmă, în comunicat, reprezentanţii Euroccoper.

Cu trei sedii la Timişoara, Bucureşti şi Constanţ>a, Euroccoper asigura o capacitate de depozitare eficientă şi modernă. Compania are un centru logistic la Timişoara cu 4.500 mp, cu o platformă externă de 3.000 mp, din care 1.000 mp acoperiţi, la Bucureşti un depozit de 6.500 mp şi o platformă externă de 15.000 mp din care 2.000 acoperiţi, la Constanţa un depozit de 2.000 mp, şi un depozit de 500 mp, precum şi birouri vamale la Timişoara, Constanţa Port, Bucureşti, Arad, Halmeu (Ucraina), Moraviţa, Jimbolia, Porţile de Fier (Serbia).

Grupul Euroccoper a luat naştere în luna martie 1994 la Timişoara, la iniţiativa fondatorului său, Aldo Roccon, cu 5 angajaţi şi se ocupă de formalităţi vamale, pentru ca ulterior să devină Casa de Expediţii, iar din 2008 să pătrundă şi în domeniul Logisticii.

Societatea acoperă toate fazele procesului de expediţie şi transport de mărfuri: de la preluarea comenzii până la livrare, trecând prin faze precum preluare, consolidare, documentare, descărcare, gestiunea certificărilor, selecţionarea celui mai bun transportator şi un sistem de urmărire a expediţiilor, care poate fi selecţionat în funcţie de necesităţile clienţilor.

Euroccoper este unul dintre membri fondatori ai reţelei Pall-Ex, care se ocupă de distribuţia de mărfuri paletizate. Reţeaua Pall-Ex a fost înfiinţată în 1996 în Marea Britanie şi este prezentă în România din decembrie 2011.

 curier